Menu Sluiten

Wat is Traagschuim / NASA

Traagschuim matrassen – Sleep for Cheap
Muziekmomentje.nl Feestband.info – De muzikale omlijsting voor uw feest

Traagschuim / NASA is een materiaal dat voor matrassen gebruikt wordt. Het wordt ook wel memory foam, geheugenschuim of visco-elastisch schuim genoemd. Een matras met traagschuim wordt ook wel een NASA matras genoemd. Maar met alles wordt hetzelfde principe bedoeld. Maar wat is het nou precies, dat NASA traagschuim?

Wat is NASA / Traagschuim?

NASA traagschuim is, je raadt het vast, door NASA ontwikkeld. In 1966 is het traagschuim ontwikkeld om tijdens een lancering van een raket de druk op het lichaam beter te kunnen verdelen. Uiteindelijk is het traagschuim niet door NASA gebruikt, maar het is wel in de medische wereld en later ook voor matrassen gebruikt.

Waar is NASA / Traagschuim van gemaakt?

NASA traagschuim is gemaakt van visco-elastisch polyurethaan, een kunstmatig materiaal. Bij kamertemperatuur is het materiaal stevig, maar het traagschuim wordt zachter als deze door lichaamswarmte wordt verwarmd. Daarom voelt het heerlijk om op een matras met NASA traagschuim te slapen, want het traagschuim vormt zich helemaal naar je lichaam.

De kenmerken van een matras met NASA / Traagschuim

Het belangrijkste kenmerk van NASA traagschuim is dat de traagschuim laag zich langzaam aan je lichaam vormt. Het voelt daarom erg comfortabel om op een NASA traagschuim matras te liggen. Maar een NASA traagschuim matras bestaat nooit alleen uit traagschuim. De kern van het matras is altijd koudschuim of een pocketvering. Een matras van slechts traagschuim zou geen goede ondersteuning bieden. Maar een traagschuim matras biedt dat door de sterkere kern juist wel.

De voordelen van het matras

Het matras verlaagd de druk

Een NASA traagschuim matras vormt zich naar jouw lichaam. Het matras geeft daarom elk deel van je lichaam gelijke ondersteuning. Zo is er geen sprake van drukpunten. Een matras met NASA traagschuim is daarom ook geschikt voor mensen met nek-of rugklachten.

Het matras past zich aan aan jouw lichaamstemperatuur

Het NASA traagschuim past zijn temperatuur aan aan de omgevingstemperatuur en aan je lichaamstemperatuur. Daarom voelt het matras altijd plezierig aan bij verschillende temperaturen.

NASA traagschuim is geschikt voor intensief gebruik

Een matras met NASA traagschuim is uitermate geschikt voor intensief gebruik. Het traagschuim werd daarom als eerst gebruikt voor matrassen in ziekenhuizen, waar mensen lange periodes op bed liggen.

Het matras ventileert goed

Het NASA traagschuim heeft een open celstructuur, waardoor het goed ventileert. Ook is er sprake van goede vochtregulatie.

Comfort

Veel mensen houden van een NASA traagschuim matras omdat het heerlijk zacht aanvoelt. Je zakt er heel langzaam in. Alsof je op een wolk in slaap valt!

Onze NASA / Traagschuim matrassen

Een deel van onze matrassen heeft een dunne laag traagschuim. Doordat de laag dun is blijft het makkelijk om je in je slaap om te draaien. De matrassen hebben twee kanten, aan de andere kant zit een koudschuim laag. Zo heb je twee soorten matrassen in één!

Een NASA / Traagschuim matras onderhouden

Zo kan je ervoor zorgen dat jouw NASA traagschuim matras lang mee gaat:

  • Gebruik een ventilerend hoeslaken ( bijvoorbeeld van katoen )
  • Gebruik een goede molton
  • Maak je bed netjes op, maar leg hierbij het dekbed op het voeteneinde. Zo kan het matras ademen en kan vocht verdampen
  • Laat het matras eens in de twee maanden ventileren bij en open raam.
  • Zuig het matras eens in het halfjaar schoon met een stofzuiger